Temaki sushi med sei

Temaki sushi med sei

Imponer dine gjester med denne spennende versjonen av sushi. Den er formet som et kremmerhus og spises uten pinner. Det er beregnet 2 biter til hver porsjon.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering

Ingredienser

Antall porsjoner

Serveres med

Framgangsmåte

  • Seifileten må fryses i minimum 24 timer før den spises rå.

  • Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.

  • Avkjøl marinaden før bruk.

  • Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.

  • Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.

  • Avkjøl risen i romtemperatur.

  • Skjær seifileten og agurk i tynne strimler, og la seien marinere i chilisaus.

  • Del hvert noriark i 4 kvadrater. 

  • Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.

  • Legg et noriark i en hånd med et hjørne pekende rett opp.

  • Fyll ca. 1 ss ris i midten av arket og spre risen ned mot det nederste hjørnet.

  • Fordel litt sei, agurk og noen korianderblader på risen og fold sammen til et kremmerhus.

  • Fukt kanten av noriarket med litt vann før den siste siden foldes over.

Server sushibitene med soyasaus.