Gå til hovedinnhold
Foto: Morten Sjøvik
Cooking time30-40 min
Difficulty levelLett

Sild med potet, eple og rødløk

Tyskerne elsker sild og feirer den med egne festivaler. På sommeren serveres denne retten som også er kjent som Matjes nach Hausfrauenart gjerne i en salat på et koldtbord med rødbeter, brød og stekte poteter til. Prøv den på ditt eget sommerbord!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Kok nypotet.
  • Hvis silden er veldig salt eller krydret, kan du skylle den kort under kaldt rennende vann.
  • Legg deretter filetene på et kjøkkenhåndklede/tørkepapir, la dem tørke litt og kutt dem opp i mindre biter.
  • Skjær rødløken i tynne ringer, vask eplet og del det i fire ved hjelp av en kniv. Del hver av de fire bitene i tynne skiver på langs.
  • Kutt opp sylteagurken i terninger.
  • Rør rømmen og majonesen sammen i en bolle og smak til med fersk revet pepperrot og pepper.
  • Legg opp som en salat på fire tallerkener eller på et stort fat.
  • Start med å legge potetene i bunnen, fordel deretter epler, løk, sylteagurk og sildebiter over potetene. Legg til slutt på rømmesausen, pynt med dill og riv over pepperrot.