Gå til hovedinnhold
Photo: Morten Sjøvik
20-40 min

Matjes nach Hausfrauenart

Tyskerne elsker sild og feirer den med egne festivaler. På sommeren serveres denne retten gjerne i en salat på et koldtbord med rødbeter, brød og stekte poteter til. Prøv den på ditt eget sommerbord!

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Kok nypotet.
  • Hvis silden er veldig salt eller krydret, kan du skylle den kort under kaldt rennende vann.
  • Legg deretter filetene på et kjøkkenhåndklede/tørkepapir, la dem tørke litt og kutt dem opp i mindre biter.
  • Skjær rødløken i tynne ringer, vask eplet og del det i fire ved hjelp av en kniv. Del hver av de fire bitene i tynne skiver på langs.
  • Kutt opp sylteagurken i terninger.
  • Rør rømmen og majonesen sammen i en bolle og smak til med fersk revet pepperrot og pepper.
  • Legg opp som en salat på fire tallerkener eller på et stort fat.
  • Start med å legge potetene i bunnen, fordel deretter epler, løk, sylteagurk og sildebiter over potetene. Legg til slutt på rømmesausen, pynt med dill og riv over pepperrot.