Gå til hovedinnhold
Foto: ToveLise Mossestad
20-30 min

Rømmesild med pepperrot

Rømmesild med pepperrot – en frisk rett som som kan brukes i flere anledninger! For eksempel kan du ha den på tapas-bordet, til forrett eller kanskje til helgefrokosten?

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Del silda opp i biter.
  • Riv pepperroten på et fint rivjern. 
  • Bland rømme, revet pepperot, sennep, eddik og salt.
  • Bland inn sildebitene.

Topping

  • Kutt eplet og reddik i fine strimler.
  • Kutt rødløk i tynne skiver, og bland sammen med eple og reddik.
  • Topp retten med reddik, eple og løk-blandingen.
  • Server med knekkebrød til.

Tips: Smak på silda før du begynner på retten. Er den veldig salt, kan du legge silden i vann i 2 timer. Hvis den er perfekt saltet, kan du bare skylde av den. Du kan velge selv om du vil bruke seterrømme eller vanlig rømme.