Sjøkreps på sprø grønnsaker med skalldyrkraft
Denne oppskriften med sjøkreps vil imponere gjestene. Start med skalldyrkraften og beregn god tid. Resten lager du i en fei.
Fremgangsmåte
-
Forvell sjøkreps i kokende vann in 20 sekunder.
-
Ta dem opp av kokevannet og avkjøl.
-
Rens kjøttet ut av skallet og legg skallet til side.
-
Stek sjøkrepsene i smør til de er så vidt gjennomstekte, 1-2 minutter.
-
Dryss på salt og pepper.
Skalldyrkraft
-
Finhakk hvitløk, grovhakk sjalottløk og purre, og skjær gulrot i strimler.
-
Del opp sjøkrepsskallene og fres i olivenolje sammen med tomatpuré, hvitløk, sjalottløk, purre og gulrot.
-
Tilsett hvitvin og ha i vann så det akkurat dekker skallene. La kraften småkoke i 1,5-2 timer.
-
Sil kraften, tilsett krondill og la det trekke til.
-
Smak til med salt og pepper.
Tilbehør
-
Skjær pak choy i strimler og vårløk i ringer.
Server sjøkreps i skalldyrkraft med pak choy og vårløk. Pynt gjerne med krondill.