Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
50-60 min

Suppe med sjøkreps, torsk og kveite

Dette er en oppskrift på en smaksrik suppe med sjøkreps, torsk og kveite. Den er perfekt om du vil imponere dine gjester med spennende smaker.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Rens sjøkrepsene og ta vare på skallet.

  • Finhakk løk, gulrot, sellerirot, chili og hvitløk. 

  • Ha smør og de tørre krydderne i en kasserolle og la det surre sammen i 1-2 par minutter på middels varme. Tilsett sjøkrepsskall og de hakkede grønnsakene, og la alt surre i ca. 10 minutter på middels varme.

  • Tilsett tomatpuré og la det surre de siste minuttene før du har i grovhakket tomat, estragon, persille, hvitvinseddik, hvitvin og vann.

  • Kok opp og bruk en øse til å fjerne det skummet som legger seg på overflaten. Sett ned varmen og la kraften småkoke i ca. 25 minutter.

  • Ha i fløten og la suppen få et nytt oppkok. La suppen koke noen minutter til den begynner å tykne før du tilsetter crème fraîche og la så suppen koke opp igjen.

  • Mos suppen skikkelig med en stavmikser slik at du får ut all smaken av suppeingrediensene. Sil suppen gjennom en finmasket sil og smak til med salt, pepper og litt sukker. 

  • Skjær torskefilet og kveitefilet i terninger og ha dem i suppen. Kok opp og la trekke 1-2 minutter. 

Tilsett sjøkreps og server suppen straks.