Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Dreyer+Hensley
Cooking time40-50 min
Difficulty levelMiddels
Vurdering5/5

Parmesangratinert skrei med rosmarinbakt selleri og søtpotet

Ovnsbakt Skrei med en lettvint og overraskende smaksrik gratinering med parmesan, stekte rotgrønnsaker og en superrask råkostsalat.

Ingredienser

Fremgangsmåte

Rosmarinbakt selleri og søtpotet.

  • Forvarm ovnen til 200 grader. 
  • Skrell og kutt sellerirot og søtpotet i store klosser på 3-4 cm.
  • Hell over olje, salt og hakket rosmarin.
  • Legg de i ildfast form med bakepapir i bunnen og bake de i 40 minutter på 200 grader varmluft.
  • De skal bli godt bakte å få en fin farge og myk konsistens.
  • Press over sitronsaft ved servering.

Parmesangratinert skrei

  • Dryss litt salt over og under skreien og legg den på et ildfast fat/form.
  • Rør sammen alle ingrediensene til parmesanrøren i en bolle og fordel denne over hele overflaten på skreien.
  • Sett fatet midt i forvarmet ovn, 200 grader med grillfunksjon.
  • La skreien steke til den har fått en fin gratinert skorpe, omtrent 10 minutter.
  • Sjekk den tykkeste delen av filetten om den flaker når du dytter på den, da er den ferdig og perfekt.
  • Er den litt rå, skru av ovnen og la fisken stå og trekke noen minutter.

Frisk Råkost

  • Hakk gressløk og bland inn sitronsaft, salt, pepper og olivenolje i en stor bolle.
  • Bruk gjerne ferdig råkost-mix du finner i butikken. Hvis ikke kan du lage din egen med for eksempel gulerot og kål.
  • Vend råkosten og crispisalaten i bollen rett før servering.