Parmesangratinert skrei med rosmarinbakt selleri og søtpotet
Ovnsbakt Skrei med en lettvint og overraskende smaksrik gratinering med parmesan, stekte rotgrønnsaker og en superrask råkostsalat.
Fremgangsmåte
Rosmarinbakt selleri og søtpotet.
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Skrell og kutt sellerirot og søtpotet i store klosser på 3-4 cm.
- Hell over olje, salt og hakket rosmarin.
- Legg de i ildfast form med bakepapir i bunnen og bake de i 40 minutter på 200 grader varmluft.
- De skal bli godt bakte å få en fin farge og myk konsistens.
- Press over sitronsaft ved servering.
Parmesangratinert skrei
- Dryss litt salt over og under skreien og legg den på et ildfast fat/form.
- Rør sammen alle ingrediensene til parmesanrøren i en bolle og fordel denne over hele overflaten på skreien.
- Sett fatet midt i forvarmet ovn, 200 grader med grillfunksjon.
- La skreien steke til den har fått en fin gratinert skorpe, omtrent 10 minutter.
- Sjekk den tykkeste delen av filetten om den flaker når du dytter på den, da er den ferdig og perfekt.
- Er den litt rå, skru av ovnen og la fisken stå og trekke noen minutter.
Frisk Råkost
- Hakk gressløk og bland inn sitronsaft, salt, pepper og olivenolje i en stor bolle.
- Bruk gjerne ferdig råkost-mix du finner i butikken. Hvis ikke kan du lage din egen med for eksempel gulerot og kål.
- Vend råkosten og crispisalaten i bollen rett før servering.