Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Dreyer+Hensley
40-50 min

Ovnsbakt skrei med tomat og hvitløk

Ovnsbakt skrei med middelhavssmaker av hvitløk og tomat er en god oppskrift når du vil servere familie eller venner en smakfull og lettvint skreimiddag. Server med patatas bravas og aioli så får du virkelig middelhavsfølelsen.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 200/220 grader (over- og undervarme/varmluft).
  • Del skreien i ca 50 grams biter og dryss på litt salt og pepper.
  • Skjær løk og fennikel i 1 cm båter og pannestek de 5 minutter, til de har fått en fin farge.
  • Tilsett hakket chili, hvitløk og tomatpure, la dette steke ytterligere 2 minutter.
  • Tilsett hakket plommetomat og fiskekraft. Du kan bytte ut kraften med vann hvis ønskelig.
  • Kok opp og hell alt over i en ildfast form ca 20x30 cm.
  • Dytt skreibitene ned i grønnsakene og dryss løvtynne skiver av squash, olivenolje, salt, pepper og persille/salvie oppå til slutt. Bruk gjerne mandolin om du har for å få tynne, fine skiver.
  • Formen stekes midt i ovnen i ca 20 minutter.

Patatas bravas express

  • Del poteten èn gang på langs og to ganger på tvers slik at man får 6 biter.
  • Kok de så vidt møre (ca 10 minutter) og hell av vannet.
  • Dryss på salt, paprikapulver og vend de i litt smør/olje.
  • Hell de ut på et brett med bakepapir og steke de sprø på øverste rille i ovn med varmluft 220 grader. Ca 20 minutter

Aioli

  • Press hvitløken i majonesen og rør inn olivenoljen.
  • Smak til med sitronsaft, revet sitronskall, salt og grovmalt svart pepper.
  • Juster konsistensen med litt vann hvis den bli for tykk.