Skrei med aspargesrisotto
Når skrei er i sesong finnes det knapt bedre råvare! Hvorfor ikke prøve en deilig risotto som tilbehør? En perfekt middag for deg som vil imponere litt ekstra uten å bruke timevis på kjøkkenet.
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Del skreifileten i porsjonstykker, dryss over salt og la de ligge på kjøkkenbenken i ca. 7 minutter. Skyll av saltet og tørk lett med tørkepapir.
- Legg skreien i en smurt ildfast form, krydre med pepper og tilsett smør og hvitløk. Stek i ovnen i ca. 10 minutter.
- Knekk av den nederste delen på aspargesen, skrell og del den i passe store biter.
- Finhakk sjalottløken og sett kraften til oppkok.
- Varm opp olje i en dyp stekepanne, tilsett løk og la den surre på lav varme til den er myk. Så tilsetter du ris og rører rundt i ca. ett minutt før du heller i vinen. Når vinen nesten har kokt inn tilsetter du grønnsakskraft til det dekker risen.
- Legg over asparges og gjenta prosessen med grønnsakskraft til risen er ferdig men fremdeles har litt tyggemotstand. Rør så inn revet parmesan og smør. Smak til med salt og pepper.
- Server skreien på en seng av risotto. Skvis og rasp over sitron og server.