Gå til hovedinnhold
Foto: Roland Persson
Cooking time50-60 min
Difficulty levelMiddels

Skrei med bønner, bacon og fennikel

Server den snøhvite skreien på en seng av forskjellige bønner og og bacon. En smakfull middag med sesongens beste råvare.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 100° C
  • Skjær skrei i porsjonsstykker, tørk vekk veske, krydre med salt og pepper på stykkene.
  • Stek skreien, med skinnsiden ned i varm panne. Når skinnet tar fått en pen brun overflate plasser stykkene på et stekebrett og sett i ovn.
  • Bak skreien i ovnen i ca 10 minutter. Fisken er klar når den har en temperatur mellom 45 og 55°C i den tykkeste delen. 
  • Kutt bacon i terninger, fennikel og sjalottløk i båter.
  • Stek bacon til det blir sprøtt og legg det på et kjøkkenpapir for å bli kvitt noe fett.
  • Varm litt olivenolje i en panne og stek raskt fennikel og sjalottløk. Det skal bli mykt, og ikke få farge.
  • Knus hvitløk og kutt fint, ha i pannen med hvitvinen. La det småkoke i et par minutter til fenikkelen begynner å bli myk.
  • Ha grønne bønner, limabønner i pannen og kok opp.
  • Miks creme fraiche, eggeplomme og ha i pannen. rør om slik at alt blander seg og kok opp.
  • Smak til med salt og pepper
  • Server med baconbiter og et dryss med finkuttet frisk persille.