Skrei med gulrotpuré
Hvis du vil fortelle din kjære noe med middagen du lager, skal du velge kjærlighetsfisken skrei. I denne oppskriften er også tilbehøret hjertelig!
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 °C.
Skjær skrei i serveringsstykker, press sitronsaft over og krydre lett med salt og pepper.
Ha litt olje i en ildfast form og legg i skreistykkene med skinnsiden opp.
Stek i stekeovnen i ca. 10-15 minutter, avhengig av hvor tykke fiskestykkene er.
Gulrotpuré
Kok gulrot møre i saltet vann. Hell ut nesten alt kokevannet, så du har litt vann igjen på bunnen av kasserollen.
Mos gulrot i kasserollen med smør og revet ingefær.
Varm opp og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Sjysaus
Smelt smør i en kasserolle til det nesten er nøttebrunt.
Tilsett soyasaus, finhakket hvitløk og smak til med sitronsaft.
Tilbehør
Del squash på langs i tykke skiver og stans ut små hjerter.
Damp dem i litt lettsaltet vann i ca. 2-3 minutter.
Server skrei med gulrotpuré, sjysaus og dampede squashhjerter.