Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Dreyer & Hensley
30-40 min

Skrei med gulrotpuré

Hvis du vil fortelle din kjære noe med middagen du lager, skal du velge kjærlighetsfisken skrei. I denne oppskriften er også tilbehøret hjertelig! 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær skrei i serveringsstykker, press sitronsaft over og krydre lett med salt og pepper.
  • Ha litt olje i en ildfast form og legg i skreistykkene med skinnsiden opp.
  • Stek i stekeovnen i ca. 10-15 minutter, avhengig av hvor tykke fiskestykkene er.

Gulrotpuré

  • Kok gulrot møre i saltet vann. Hell ut nesten alt kokevannet, så du har litt vann igjen på bunnen av kasserollen.
  • Mos gulrot i kasserollen med smør og revet ingefær.
  • Varm opp og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Sjysaus

  • Smelt smør i en kasserolle til det nesten er nøttebrunt.
  • Tilsett soyasaus, finhakket hvitløk og smak til med sitronsaft.

Tilbehør

  • Del squash på langs i tykke skiver og stans ut små hjerter.
  • Damp dem i litt lettsaltet vann i ca. 2-3 minutter.
  • Server skrei med gulrotpuré, sjysaus og dampede squashhjerter.