Gå til hovedinnhold
Foto: Silje Feiring
30-40 min

Skrei med gulrotpuré

Hvis du vil fortelle din kjære noe med middagen du lager, skal du velge kjærlighetsfisken skrei. Med gulrotpuré og brokkolini er denne retten en sikker vinner!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær skrei i serveringsstykker, press sitronsaft over og krydre lett med salt og pepper.
  • Ha litt olje i en ildfast form og legg i skreistykkene med skinnsiden opp.
  • Stek i stekeovnen i ca. 10-15 minutter, avhengig av hvor tykke fiskestykkene er.

Gulrotpuré

  • Kok gulrot møre i lettsaltet vann.
  • Hell ut kokevannet men la noe være igjen i bunnen av kjelen.
  • Mos gulrot i kjelen med smør og revet ingefær.
  • Varm opp og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Sjysaus

  • Smelt smør i en kasserolle til det nesten er nøttebrunt.
  • Tilsett soyasaus, finhakket hvitløk og smak til med sitronsaft.

Brokkolini

  • Kok opp en kjele med vann og salt. Tilsett brokkolini og kok i ca. 2-3 minutter. Den skal være mør, men fortsatt ha litt tyggemotstand.
  • Hell av vannet, og rør inn smør.
  • Legg på lokk og la dampe et par minutter.

Servering

  • Server skrei med gulrotpuré, sjysaus og blansjerte brokkolini.