Gå til hovedinnhold
Foto: Godfisk
20-30 min

Emilies stekte skrei med bacon og rå grønnsakssalat

Du har kanskje fått med deg green goddess-trenden, men har du prøvd det til skrei? Dette er den perfekte oppskiften, da skrei og denne salaten er en perfekt kombinasjon av rene og syrefriske smaker. Denne oppskriften er en av Emilie Nerengs favoritter!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Grovhakk ingrediensene til green goddess-dressingen og ha over i en food processor eller bruk en stavmikser i en høy, slank beholder.
  • Kjør blandingen sammen til du har en jevn saus.
  • Finhakk kål, agurk og brokkoli før du blander alt sammen i en stor bolle.
  • Hell over dressingen og bland godt.
  • Salaten kan stå å godgjøre seg mens du lager.
  • Kutt bacon i mindre terninger og stek i en stekepanne til bitene er sprøstekt. Sett til side.
  • Varm en stekepanne på middels til høy varme. Ha i olje og smør og stek skreien med skinnsiden ned. Dryss over sitronpepper. Bruk en skje til å øse det varme smøret over torskefiletene gjentatte ganger. Når de begynner å flake seg, er de straks ferdige.
  • Total steketid er 10–12 minutter, avhengig av tykkelsen på fisken.
  • Ha skreien over på en tallerken og server med green goddess-salat og dryss over bacon.