Gå til hovedinnhold
Photo: Studio Dreyer+Hensley
20-40 min

Ovnsbakt skrei med smørsaus og spisskål

Skrei bakt i ovnen er enklere enn du tror! Bakt med smør og hvitløk og servert med spisskål og deilige rotgrønnsaker er dette en skrei-rett som vil imponere til hverdag som til fest.

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær skreien i serveringsstykker, dryss salt over og la dem ligge i 7 minutter. 
  • Skyll saltet av og tørk skreien lett med tørkepapir.
  • Skjær gulrot og rotgrønnsaker på langs og ha i en ildfast form sammen med timian. Her kan du bruke de rotgrønnsakene du ønsker, for eksempel beter eller potet. Ringle over honning og olivenolje.
  • Sett grønnsakene i ovnen og sjekk etter 10 minutter om de har begynt å bli møre. Når de nærmer seg gjennomstekte, kan du sette skreien inn i ovnen.
  • Legg skreien i en smurt ildfast form, dryss pepper over og legg på skiver av hvitløk og smør. Stek i stekeovnen i ca. 10 minutter.
  • Skjær kål i båter, og stek i smør.

Saus

  • Smelt smør til det blir nøttebrunt, men ikke brent. Smak til med litt soyasaus og pepper.
  • Server ovnsbakt skrei med spisskål, rotgrønnsaker og brunet smør. Pynt med timian. Hvis du ønsker, kan du servere med kokte poteter.