Stekt skrei med ertepuré, sopp og nøttesmør

Stekt skrei med ertepuré, sopp og nøttesmør

Skrei med ertepuré, sopp, bacon og nøttesmør er en smaksopplevelse uten like. Imponer familien med denne oppskriften i dag. 

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 3,399996

Ingredienser

Antall porsjoner

Ertepuré

Serveres med

Framgangsmåte

  • Skrap skreiskinnet godt, dryss lett med salt på kjøttsiden av fisken, og la ligge i ca. 10 minutter.

  • Skyll saltet av skreien i kaldt vann og tørk lett med tørkepapir.

  • Skjær fisken i serveringsstykker og lag noen skråsnitt i skinnet.

  • Ha olivenolje i en stekepanne og legg skreien med skinnsiden ned.

  • Stek til skinnet blir mørkt brunt, ca. 4 minutter. Snu fisken og stek den i 1-2 minutter på kjøttsiden.

Ertepuré

  • Kok erter møre, ca. 10 minutter.

  • Mos ertene, og rør inn smør og sukker.

  • Smak til med finhakket timian, salt og pepper.

Tilbehør

  • Sprøstek bacon.

  • Rens sopp og stek i en stekepanne, og krydre lett med salt og pepper. 

  • Grovhakk hasselnøtter og brun i smør.

Server skrei med ertepuré, bacon, sopp og nøttesmør.