Skrei i skinke med jordskokkpuré

Her er en herlig variant av skrei. Skrei med pesto og basilikum surret i spekeskinke er smakfullt, og med jordskokkpuré, sjampinjong og ruccolasalat er det er perfekt middag.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 3,5

Ingredienser

Antall porsjoner

Jordskokkpuré

Serveres med

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær skreien i jevnstore porsjonsstykker, skjær hvert stykke nesten helt igjennom på det tykkeste og brett dem ut til det dobbelte.

  • Ha pesto og basilikumblader på ene halvdelen av stykkene og brett dem sammen igjen.

  • Surr 2 skiver spekeskinke rundt hvert fiskestykke og brun dem lett i en stekepanne med smør, ca. 1-2 minutter. 

  • Etterstek stykkene i stekeovnen i ca. 4 minutter.

Jordskokkpuré

  • Skrell jordskokk og kok godt mør i usaltet vann. 

  • Hell av kokevannet og la dampe fra seg litt. 

  • Mos jordskokk, rør inn smør og kremfløte til en jevn puré.

  • Smak til med salt og pepper.

Tilbehør

  • Del hver sjampinjong i fire og brun dem lett i tørr stekepanne. 

  • Tilsett smør og stek soppene i ca. 5 minutter.

Server skreien med jordskokkpuré, sjampinjong og ruccolasalat.