Gå til hovedinnhold
Photo: Studio Dreyer+Hensley
30-40 min

Torsk med asiatiske smaker

En rask og lettvint torskemiddag med asiatiske smaker, som gjør ovnsbakt torsk til en skikkelig smaksopplevelse. 

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

Torsk

  • Sett på ovnen på 220 grader over-og undervarme
  • Legg porsjonsstykker av skrei på et ildfast fat. Tørk av torsken med kjøkkenpapir.
  • Bland sammen alle ingrediensene til sausen og legg 1-2 ss saus på hvert stykke.
  • Sett fatet på nest øverste rille i forvarmet ovn på 220 grader i 6-10 minutter, avhengig av tykkelsen på stykkene. Torsken er klar når den begynner å flake seg når man trykker på den.

Sprø rødkålsalat

  • Snitte strimler av rødkål, rødløk og paprika så fint du klarer og legg i en bolle.
  • Bland ingrediensene til sausen og hell over.
  • Kna grønnsakene og sausen sammen i 1 minutt og la det stå minst 10 minutter før servering.
  • Rødkålsalaten kan lages dagen før og oppbevares i kjøleskap.


Luftig Jasminris

  • Skyll risen 2 minutter i kaldt vann.
  • Ha ris, vann, salt og limeskivene i en kjele og kok opp under sporadisk omrøring, da er det mindre sjanse for at den setter seg fast i bunnen.
  • Legg på et lokk når risen er kokt opp å skru ned varmen til lavt nivå.
  • La risen trekke under lokk i 15 minutter, uten å røre i den.
  • Ta kjelen av platen, løft av lokket, plukk ut limeskivene som kastes, og la risen dampe i 5 minutter til før du tilsetter olivenoljen og løfter risen forsiktig i kjelen med en slikkepott.
  • Dryss hakkede peanøtter over retten helt til slutt. Du kan også bruke cashewnøtter.

Tips: Dersom du rører i risen under selve kokingen eller for raskt etter koking blir det en stor klebrig ball fremfor luftig ris. Når skreien kommer i januar er dette en nydelig oppskrift med deilige skreifileter.