Gå til hovedinnhold
Foto: Tom Haga
20-30 min

Hvitfisk Xian fra Kina

Når kineserne tilbereder fisk «xian» (鲜), er det fersk fisk og bevaring av fiskens opprinnelige smak som gjelder. Derfor har kokken kun lov til å bruke noen få krydder eller smakstilsetninger, men du verden som det dufter og smaker likevel.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bruker du stekeovn skal den forvarmes til 180 grader.
  • Miks fiskestykkene med noen skiver av den ferske ingefæren og noen strimler purreløk og la det hvile mens du går i gang med marinaden. 
  • Mariner fisken lett med en blanding av salt, hvit pepper, buljongpulver og eventuelt vinen i rundt 10 minutter.
  • Legg fisken på et bakepapir kledd med aluminiumsfolie.
  • Bland deretter soyasaus og eddik inn i resten av marinaden.
  • Fordel marinadeblandingen, som nå inkluderer eddik og soyasaus, over fiskestykkene og pakk fisken godt inn i folien.
  • Nå er fisken klar for ovnen, grillen eller bålet (pass på at den ikke blir svidd).
  • Steker du på 180 grader tar det rundt 10 minutter, avhengig av fiskens størrelse.
  • Fisken skal flake seg lett når den er ferdig. Litt av marinaden skal fortsatt være igjen når fisken er spiseklar.
  • Topp den ferdige xian-fisken med en blanding av revet paprika og vårløk, og vipps så har du en smak av Kina!

 好胃口
Hǎo wèikǒu!