Gå til hovedinnhold
Foto: Godfisk
20-30 min

Emilies skrei med søtpotetmos og honningglaserte grønnsaker

Rett etter at Emilie Voe Nereng flyttet for seg selv hadde hun tilfeldigvis kjøpt skrei. Det er en av de beste fiskemiddagene hun har laget, i følge henne selv, og her får du oppskriften – skrei med søtpotetmos og honningglaserte grønnsaker.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skyll søtpoteten og og skjær den i terninger.
  • Ha det i en kjele og dekk godt med vann. Kok til de er møre, cirka 15 minutter.
  • Kutt purre, fenikkel og gulrot i tynne strimler. Stek på middels varme i litt olje i 10 minutter, til grønnsakene er gylne.
  • Tilsett honning, salt og pepper og litt ekstra smør til grønnsakene, bland godt og stek videre på lav varme.
  • Varm en stekepanne på middels til høy varme. Ha i olje og smør og stek skreien med skinnsiden ned. Dryss over sitronpepper.
  • Bruk en skje til å øse det varme smøret over torskefiletene gjentatte ganger.
  • Når de begynner å flake seg, er de straks ferdige. Total steketid er 10–12 minutter, avhengig av tykkelsen på fisken.
  • Hell av kokevannet på søtpoteten og tilsett smør. Stavmiks og smak til med salt og pepper.
  • Server skrei med søtpotetmos og honningglaserte grønnsaker.