Gå til hovedinnhold
Photo: Studio Dreyer+Hensley
Over 60 min

Trukket skrei på seng av søtpotet og grønnkål

I denne oppskriften får skreien en fantastisk smak med krydder og urter i kokevannet. Som tilbehør er det bakt søtpotet, grønnkål og granateple. God fornøyelse!

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær skreien i serveringsstykker.
  • Skjær strimler av det oransje ytterste skallet på appelsinen og kutt løk i båter.
  • Kok opp rikelig med vann og tilsett salt, appelsinskall, persille, løkbåter og sorte pepperkorn. Bruk 2-3 ss salt per liter vann. La kokevannet stå og trekke i 10 minutter så det blir god kryddersmak. 
  • Legg i skreistykkene, kok opp og la dem trekke i ca. 10 minutter.

Søtpotet og grønnkål

  • Sett stekeovn på 200 grader.
  • Kutt søtpotet i terninger/staver og legg de på et stekebrett med bakepapir.
  • Grovkutt fedd med hvitløk og strø rundt. Ringle over med olivenolje, salt og pepper.
  • Stek i 20-30 minutter, snu på bitene underveis til de er møre og litt sprø.
  • Finkutt og fres grønnkål og chili i en panne med olje til grønnkål blir litt sprø, men ikke brent.
  • Rens granateple og ta ut granateplekjernene og finkutt vårløk.

Vinaigrette

  • Visp olje, sitronsaft og dijonsennep godt sammen til en vinaigrette.
  • Smak til med honning, salt og pepper.

Servering

  • Bland sammen bakt søtpotet, grønnkål og granateple. Legg stykker av trukket skrei på salaten og dryss over med vårløk og vinaigrette.
  • Serveres lun.