Gå til hovedinnhold
Foto: TRY
40-50 min

Skrei med asiatiske grønnsaker og peanøtter

Ovnsbak skreien med en deilig saus fullpakket med krydder og smaken setter seg i kjøttet. Med spennende tilbehør er dette en skrei-oppskrift som raskt kan bli en ny favoritt.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Varm ovnen til 180 grader. Legg fileten over i en passende ildfast form og krydre lett med salt og pepper.
  • Grovhakk chili. Hakk hvitløk og kjør chili, hvitløk, soyasaus, fiskesaus, limesaft, vann, sukker, sesamolje og koriander sammen med en stavmikser.
  • Fordel omtrent halvparten av sausen over skreien. Finhakk limeblad og ha det i resten av sausen for mer smak. Sett formen midt i ovnen og bak skreien på 180 grader i cirka 20 minutter eller til den akkurat flaker seg ved et lett trykk.

Tilbehør

  • Rens og del brokkolien i små buketter. Skjær hvitløken i tynne skiver. Varm en stor stekepanne med litt olje og stek grønnsakene i et par minutter på høy varme.
  • Ha i en skvett vann og la det fordampe før du blander inn oystersauce og sesamfrø.
  • Del hjertesalaten i båter og stek den lett i pannen med litt olje.
  • Kok risnudler etter pakningsbeskrivelsen

Servering

  • Server skreien i formen eller anrett tallerkener med risnudler, grønnsaker og skrei. Ha resten av sausen, peanøtter, finsnittet vårløk og grovhakket koriander på toppen.