Trøffelmarinert skrei med tomatsalat og urteolje
Trøffelmarinert skrei servert med tomatsalat og urteolje er mange spennende smaker i en rett. En moderne vri på den tradisjonelle fisken.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 160 °C.
Skjær skreifileten i jevnstore stykker og drypp over trøffelolje. La fisken ligge 10-15 minutter.
Legg fiskestykkene på bakepapir på et stekebrett og bak dem midt i stekeovnen til de er så vidt gjennomkokte, ca. 12 minutter.
Tomatsalat
Skyll og del tomatene i to.
Pisk sammen olje og balsamicoeddik, rør inn basilikum og smak til med litt salt.
Hell dressingen over tomatene, og vend sammen.
Urteolje
Pisk sammen hakket basilikum, persille og olje, gjerne med foodprocessor eller stavmikser.
Smak til med litt salt.
Urteoljen er holdbar i kjøleskapet i minst 1 uke.
Server skreien med tomatsalat, urteolje, salat og kokte poteter.