Steinbit med tomatsaus, salat og fullkornspasta

Steinbit med tomatsaus, salat og fullkornspasta

Steinbit er fisk som inneholder mye jod som er bra for hjernen. Sammen med tilbehøret har du en oppskrift proppet full av gode næringsstoffer som er bra for deg. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering 1 5 3,16667

Ingredienser

Antall porsjoner

Tomatsaus

Tomatsalat

Serveres med

Framgangsmåte

  • Skjær steinbitfileten i serveringsstykker og dryss med salt.

  • Stek stykkene gylne i olje, ca. 1 minutt på hver side.

  • Sett ned varmen og krydre med korianderfrø og pepper. 

  • La stykkene ettersteke på svak varme i ca. 5 minutter.

Tomatsaus

  • Riv skall av sitron og finhakk hvitløk.

  • Varm olivenoljen i en kasserolle og ha i sitronskall, hvitløk, oliven og hermetiske tomater.

  • La sausen koke på svak varme i 10 minutter, og rør inn frisk basilikum ved servering. 

Tomatsalat

  • Skrell skallet av agurk.

  • Skjær agurk og tomat i terninger, og rødløk i strimler.

  • Bland alle salatingrediensene sammen.

Server stekt steinbit med tomatsaus, tomatsalat og kokt fullkornspasta ved siden av.

Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.