Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
30-40 min

Stekt steinbit med basilikumsaus

Denne retten med stekte sjampinjonger og en fyldig saus av basilikum og hvitvin er perfekt som et festmåltid. Serveres med poteter og sukkererter.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær steinbit i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.

  • Skjær sjampinjong i skiver og brun i smør. 

  • Ta opp soppen og stek fisken i 2-3 minutter på hver side.

Saus

  • Plukk av og finhakk basilikumbladene. 

  • Finhakk sjalottløk og stek i smør sammen med halvparten av basilikumbladene i 3 minutter.

  • Hell på hvitvin og la det koke inn til det halve. 

  • Tilsett fiskekraft og matfløte og gi det et oppkok.

  • Rør sammen smør og mel, og pisk det i sausen. 

  • La sausen småkoke i 4-5 minutter og smak til med salt og pepper.

  • Hold sausen varm uten at den koker. Rør inn resten av basilikumen like før servering. 

Server steinbit med sjampinjong, saus, potet, sukkererter og friske cherrytomater.