Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
30-40 min

Steinbit med couscoussalat

Stekt steinbitfilet med couscoussalat er en sunn og god middagsrett for hele familien. Den smaker ekstra godt med litt frisk koriander drysset på toppen.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær steinbitfileten i serveringsstykker og vend stykkene i en blanding av hvetemel, salt og pepper.

  • Stek fiskestykkene på begge sider i olivenolje, ca. 5 minutter til sammen.

Couscoussalat 

  • Kok opp vann i en kasserolle. Rør inn couscous, legg på lokk og ta vekk fra varmen. La stå i ca. 5 minutter. 

  • Rør couscous luftig med en gaffel og avkjøl.

  • Del tomat i to og fjern kjernene. 

  • Skjær tomatkjøttet og paprika i terninger, og finhakk sjaolottløk.

Dressing 

  • Riv skallet av sitron og finhakk hvitløk.

  • Pisk sammen olivenolje, eplecidereddik, sitronskall, hvitløk og krydder.

  • Smak til med salt og vend dressingen inn i salaten.

Server stekt steinbit på couscoussalat med frisk koriander drysset over.