Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
20-30 min

Steinbit med tomatsaus, salat og fullkornspasta

Steinbit er fisk som inneholder mye jod som er bra for hjernen. Sammen med tilbehøret har du en oppskrift proppet full av gode næringsstoffer som er bra for deg. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær steinbitfileten i serveringsstykker og dryss med salt.

  • Stek stykkene gylne i olje, ca. 1 minutt på hver side.

  • Sett ned varmen og krydre med korianderfrø og pepper. 

  • La stykkene ettersteke på svak varme i ca. 5 minutter.

Tomatsaus

  • Riv skall av sitron og finhakk hvitløk.

  • Varm olivenoljen i en kasserolle og ha i sitronskall, hvitløk, oliven og hermetiske tomater.

  • La sausen koke på svak varme i 10 minutter, og rør inn frisk basilikum ved servering. 

Tomatsalat

  • Skrell skallet av agurk.

  • Skjær agurk og tomat i terninger, og rødløk i strimler.

  • Bland alle salatingrediensene sammen.

Server stekt steinbit med tomatsaus, tomatsalat og kokt fullkornspasta ved siden av.