Bacalà mantecato på tre måter
En fargerik oppskrift på tre herlige, små retter med tørrfisk! Denne historiske retten fra Venezia er helt nydelig, og gjør seg godt til forrett eller på tapasbordet.
Fremgangsmåte
- Ha tørrfisk, laurbærblad og skivet sitron i en gryte, dekk dem med lettsaltet vann og kok opp. Kok i ca. 20 minutter og hell av vannet. Sett til side ett glass av kokevannet.
- Rør tørrfisken for hånd med en tresleiv eller i en kjøkkenmaskin, og tilsett oljene sakte til blandingen får en grov kremete konsistens. Tilsett litt av kokevannet og smak til med salt og pepper.
- Når den er klar deler du mantecatoen i tre.
- Den første tredjedelen serveres slik den er, på den tradisjonelle måten.
- Den andre tilsettes finhakket persille, selleri og hvitløk
- Den tredje tilsettes finhakket paprika og sylteagurk.
- Server dine tre mantecati med sprø focaccia eller grillet brød.