Grillet tørrfisk og sommerkål med friskt hvitløksmør
Tørrfisk er perfekt for grillen. Med grillet sommerkålsalat som tilbehør, får du den gode sommerfølelsen.
Fremgangsmåte
- Legg den utvannede tørrfisken på et fat med den siden av fisken hvor skinnet var, opp.
- Dryss over et tynt lag maizenna og salt.
- Pensle både fisken og den varme grillristen med litt olje eller formfett.
- Legg fisken med maisennasiden ned mot risten. La fisken ligge i ro til den har fått en tydelig grillskorpe, 10-20 minutter avhengig av tykkelsen på fisken.
- Løft fisken over i formen med det varme hvitløksmøret og la den trekke seg ferdig i dette.
Grillet sommerkålsalat
Dette er et sommerlig grilltilbehør som gir både den gode salat- og grønnsakfølelsen.
- Dele kålen i 8 like deler som henger sammen i stilken.
- Hell over litt olje og dryss på salt.
- Legg kålbåtene på varm grill og la de få et godt grillmøster på begge sider.
- Kålen skal være lun og litt sprø innerst.
Hvitløksmør
- Del hvitløksfeddene i 4 på langs og finsnitt chilien. Legg dette i en ildfast form sammen med smøret.
- Sett formen på grillen til smøret koker godt opp. Den grillede tørrfisken skal legges i denne formen og trekke seg ferdig i det smaksrike smøret.
- Skvis over frisk sitronsaft og salt over tørrfisken til slutt.
- Server fisken og kålen med noen gode skjer smør på toppen.
Hvis du ønsker en passende saus til
Rømmesaus med estragon og gressløk.
- Finhakke urtene og blande de sammen med rømme, sitron og salt.