Gå til hovedinnhold
Photo: Mads Dreyer
20 min

Tørrfisk-taco med hjerteblad, agurk, syltet løk og bakt hvitløksmajones

Enkel og rask sommertaco med tørrfisk.

Ingredienser

Fremgangsmåte

Tørrfisk

  • Kutt den utvannede tørrfisken i tynne skiver. Legges på brett og smakes til med salt, sitronzest og noen dråper god olivenolje.
  • Fisken bakes i forvarmet ovn på 175 grader i ca. 5 minutter.

Syltet rødløk

  • Start med å skrelle løken og del den i to.
  • Løken trekkes på lav varme i en kasserolle med saft fra en lime, en sitron og sukker.
  • Avkjøles før løkbladene deles opp. (Dette kan lages dagen i forveien)

Agurk

  • Skrell agurken.
  • Agurkstrimlene marineres med noen dråper olivenolje og knust maldonsalt rett før servering.

Bakt hvitløksmajones

  • Start med å bake hvitløksfedd i ovnen på 175 grader til den er gylden brun.
  • Skrell løken. Finkutt eller presses og blandes ut i majonesen.
  • Smak til med salt og litt sitronsaft. 

Hjertesalat og anretning

  • Del hjertesalaten på tvers å løsne bladene fra hverandre.
  • Skylles godt i kaldt vann.
  • Tørkes med papir før anretning starter.
  • Start med å legge strimler av agurk i hjertesalaten.
  • Legg syltede båter av rødløk før tørrfisken anrettes.
  • Til slutt på den bakte hvitløksmajones før noen det heles drysses over med ristede sesamfrø og noen limebåter.