Photo: Mats Dreyer
Tørrfisksalat med nepe, reddiker, asparges og ristet gresskarkjerner
En fin lun sommersalat med ferske grønnsaker og tørrfisk.
Fremgangsmåte
Tørrfisk
- Kutt tørrfisken i tynne skiver.
- Marineres med god olivenolje, sitronzest, litt knust maldonsalt før den bakes i forvarmet ovn på 175 grader i 3-5 minutter.
Nepe, redikk og asparges
- Skrell av det ytterste skallet på nepen.
- Skylles i kaldt vann sammen med reddiker og hele asparges.
- Skrell så ned alt til tynne strimleer med hjelp av skreller og legg alle ingrediensene i kaldt vann med isbiter.
- Tørkes godt med papir før det marineres i litt olivenolje, litt knust maldonsalt og noen dråper sitronsaft.
Sprø gresskarkjerner
- Gresskarkjerner kokes i lettsaltet vann.
- Ristes enten i panne med litt nøytral stekeolje eller på brett i ovnen til gylden farge.
Bland salaten med litt olivenolje. Anrett med de tynne skivenene av redikk, nepe og asparges og salaten.
Legg så over de lettbakte skivene av tørrfisk. Pynt med sprø gresskarkjerner og plukket kjørvel.