Tørrfisk-taco med hjerteblad, agurk, syltet løk og bakt hvitløksmajones
Prøvd taco med tørrfisk før? Denne smaksbomben er et spennende alternativ til fredagstacoen!
Fremgangsmåte
Tørrfisk
- Kutt den utvannede tørrfisken i tynne skiver. Legges på brett og smakes til med salt, sitronzest og noen dråper god olivenolje.
- Fisken bakes i forvarmet ovn på 175 grader i ca. 5 minutter.
Syltet rødløk
- Start med å skrelle løken og del den i to.
- Løken trekkes på lav varme i en kasserolle med saft fra en lime, en sitron og sukker.
- Avkjøles før løkbladene deles opp. (Dette kan lages dagen i forveien)
Agurk
- Skrell agurken.
- Agurkstrimlene marineres med noen dråper olivenolje og knust maldonsalt rett før servering.
Bakt hvitløksmajones
- Start med å bake hvitløksfedd i ovnen på 175 grader til den er gylden brun.
- Skrell løken. Finkutt eller presses og blandes ut i majonesen.
- Smak til med salt og litt sitronsaft.
Hjertesalat og anretning
- Del hjertesalaten på tvers å løsne bladene fra hverandre.
- Skylles godt i kaldt vann.
- Tørkes med papir før anretning starter.
- Start med å legge strimler av agurk i hjertesalaten.
- Legg syltede båter av rødløk før tørrfisken anrettes.
- Til slutt på den bakte hvitløksmajones før noen det heles drysses over med ristede sesamfrø og noen limebåter.