Tørrfisk med balsamicotomater
Tørrfisk er en fantastisk råvare og med godt tilbehør blir det en eksklusiv middag. Prøv denne oppskriften med mandelpotetpuré, ertepuré og balsamicotomater.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 °C.
Skjær tørrfisken i serveringsstykker og dryss med salt.
Stek spekeskinke sprø i tørr stekepanne.
Ha olje i stekepannen og brun tørrfiskstykkene raskt, ca. 1-2 minutter på hver side.
Legg stykkene på et stekebrett med bakepapir og stek i stekeovnen i ca. 6 minutter.
Mandelpotetpuré
Skrell og skjær potetene i terninger, og kok dem møre i usaltet vann.
Sil av kokevannet, la potetene dampe fra seg og mos dem sammen med matfløte og smør.
Smak til med salt og pepper.
Ertepuré
Kok ertene møre i usaltet vann.
Sil av kokevannet og mos ertene med smør.
Smak til med salt og pepper.
Balsamicotomater
Kok balsamicoeddik, sukker og rødvin uten lokk til sirupskonsistens.
Legg i tomatene, gi sirupen et oppkok og rør inn smør.
Rull tomatene rundt i sirupslaken mens de koker så de blir vakkert karamelliserte.
Smak forsiktig til med salt og pepper.
Server tørrfisken med mandelpotetpuré, ertepuré og balsamicotomater ved siden av, og spekeskinke på toppen.