Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking time40-50 min
Difficulty levelMedium

Tørrfisk med balsamicotomater

Tørrfisk er en fantastisk råvare og med godt tilbehør blir det en eksklusiv middag. Prøv denne oppskriften med mandelpotetpuré, ertepuré og balsamicotomater.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær tørrfisken i serveringsstykker og dryss med salt.

  • Stek spekeskinke sprø i tørr stekepanne.

  • Ha olje i stekepannen og brun tørrfiskstykkene raskt, ca. 1-2 minutter på hver side.

  • Legg stykkene på et stekebrett med bakepapir og stek i stekeovnen i ca. 6 minutter.

Mandelpotetpuré

  • Skrell og skjær potetene i terninger, og kok dem møre i usaltet vann.

  • Sil av kokevannet, la potetene dampe fra seg og mos dem sammen med matfløte og smør.

  • Smak til med salt og pepper.

Ertepuré

  • Kok ertene møre i usaltet vann.

  • Sil av kokevannet og mos ertene med smør.

  • Smak til med salt og pepper.

Balsamicotomater

  • Kok balsamicoeddik, sukker og rødvin uten lokk til sirupskonsistens.

  • Legg i tomatene, gi sirupen et oppkok og rør inn smør.

  • Rull tomatene rundt i sirupslaken mens de koker så de blir vakkert karamelliserte.

  • Smak forsiktig til med salt og pepper.

Server tørrfisken med mandelpotetpuré, ertepuré og balsamicotomater ved siden av, og spekeskinke på toppen.