Gå til hovedinnhold
Foto: Joel Wåreus
30-40 min

Bouillabaisse i ovnen

Bouillabaisse er en fiskesuppe med røtter i Provence. I denne oppskriften varmes suppen inne i ovnen, så det er en ny og enkel vri. Med godt brød som tilbehør er dette ren kos på bordet.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 125 °C.

  • Skjær laks og torsk i terninger på ca. 2 cm og legg bitene i en smurt ildfast form.

  • Skjær paprika i biter, løk og hvitløk i tynne skiver, og surr i litt olje til løken er blank.

  • Rør inn spisskummen, safran og malt fennikel, og surr videre i ca. 30 sekunder.

  • Tilsett hermetiske tomater og vann, og smak til med salt og pepper.

  • Hell blandingen over fisken i formen og stek i stekeovnen i ca. 15 minutter.

Server med brød og aïoli ved siden av.