Dragemaki sushi med torsk
Dragemaki er en lekker sushi toppet med avokado. I denne oppskriften er den fylt med torsk og grønnsaker. Det er beregnet 4 biter til hver porsjon.
Fremgangsmåte
Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.
Avkjøl marinaden før bruk.
Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.
Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.
Avkjøl risen i romtemperatur.
Skjær torskefileten i to på langs, og strimle agurk og vårløk.
Ha solsikkeolje i en varm stekepanne og stek torsken i 30 sekunder på en side, ta pannen av varmen og snu fisken.
Tilsett soyasaus og sesamolje, og la alt varmes sammen. Ta ut fisken og hell over sausen.
Del noriarket i to.
Dekk bambusmatten med plastfolie.
Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.
Legg et halvt noriark på bambusmatten med den ruglete siden opp, fordel et lag ris utover hele arket og snu slik at risen ligger ned.
Fordel torsk, agurk og vårløk langs den nederste kanten av arket.
Rull sammen ved hjelp av bambusmatten.
Skjær avokado i tynne skiver, og legg disse på rullen slik at de overlapper hverandre. Press rullen lett sammen.
Skjær hver rull i to, og så videre i to og to til du har fått 8 biter.
Server med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.