Gå til hovedinnhold
Foto: Tom Haga
40-50 min

Fish&chips

Det er en grunn til at britene spiser rundt 380 millioner måltider med fish & chips i året – det er rett og slett snaddermat som passer godt sommer som vinter. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Tørk torskefileten godt og skjær i ønskede stykker.
  • Dryss med salt og pepper.

Frityrrøre

  • Bland sammen hvetemel, salt og bakepulver og tilsett iskaldt vann. 
  • Rør sammen til en jevn røre og la den så få hvile i kjøleskapet i 20 minutter.
  • Varm frityrolje i en gryte eller en frityrkoker til 160 °C. 
  • Dypp torskestykkene i frityrrøren, og la røren renne litt av.
  • Stek stykkene i oljen, to og to om gangen. 
  • La dem steke i ca. 5 minutter til de er gylne og sprø. 
  • Legg dem over på tørkepapir.

Tartarsaus

  • Rør eggeplomme sammen med sitron, sennep og presset hvitløk.
  • Spe med olje – litt om gangen, mens du rører hele tiden.
  • Rør inn hakket sylteagurk og kapers, og smak til med salt.

Server den frityrstekte fisken med pommes frites, erter, tartarsaus og sitronbåter. Så er det bare å nyte maten og få feriefølelsen av England!

Enjoy your meal!

Kokkens tips: Prøv gjerne også hyse/kolje i denne retten. Hyse er en god og rimelig hvit fisk som selges i de mange matbutikker.