Gå til hovedinnhold
Foto: Fabian Bjørnstjerna
30-40 min

Grønn currysuppe med torsk og reker

Denne suppen varmer ekstra godt med sine eksotiske krydder og smaksingredienser. Torsk gjør suppen mettende og god.

Vis ingredienser

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær torskefileten i terninger på ca. 3 cm.

  • Bland sammen sesamolje og sesamfrø til en marinade og ha i torsketerningene.

  • Bank sitrongresset med skaftet på en kniv mot en skjærefjøl.

  • Kok opp grønnsakbuljong og tilsett kokosmelk, curry paste, fish sauce og sitrongress.

  • Kok i 10 minutter, sett ned varmen og la suppen trekke i 5 minutter.

  • Ta ut sitrongresset.

  • Skjær sjampinjong i skiver, riv ingefær og ha i suppen. Kok opp.

  • Smak til med limesaft og salt.

  • Tilsett de marinerte torsketerningene, og deretter spinat og vannkastanjer i skiver.

  • Kok opp og ha i rekene rett før servering.

Server suppen med friske urter på toppen om du har.