Foto: Fabian Bjørnstjerna
Grønn currysuppe med torsk og reker
Denne suppen varmer ekstra godt med sine eksotiske krydder og smaksingredienser. Torsk gjør suppen mettende og god.
Fremgangsmåte
Skjær torskefileten i terninger på ca. 3 cm.
Bland sammen sesamolje og sesamfrø til en marinade og ha i torsketerningene.
Bank sitrongresset med skaftet på en kniv mot en skjærefjøl.
Kok opp grønnsakbuljong og tilsett kokosmelk, curry paste, fish sauce og sitrongress.
Kok i 10 minutter, sett ned varmen og la suppen trekke i 5 minutter.
Ta ut sitrongresset.
Skjær sjampinjong i skiver, riv ingefær og ha i suppen. Kok opp.
Smak til med limesaft og salt.
Tilsett de marinerte torsketerningene, og deretter spinat og vannkastanjer i skiver.
Kok opp og ha i rekene rett før servering.
Server suppen med friske urter på toppen om du har.