Gå til hovedinnhold
Foto: Fabian Bjørnstjerna
30-40 min

Grønn currysuppe med torsk og reker

Denne suppen varmer ekstra godt med sine eksotiske krydder og smaksingredienser. Torsk gjør suppen mettende og god.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær torskefileten i terninger på ca. 3 cm.
  • Bland sammen sesamolje og sesamfrø til en marinade og ha i torsketerningene.
  • Bank sitrongresset med skaftet på en kniv mot en skjærefjøl.
  • Kok opp grønnsakbuljong og tilsett kokosmelk, curry paste, fish sauce og sitrongress.
  • Kok i 10 minutter, sett ned varmen og la suppen trekke i 5 minutter.
  • Ta ut sitrongresset.
  • Skjær sjampinjong i skiver, riv ingefær og ha i suppen. Kok opp.
  • Smak til med limesaft og salt.
  • Tilsett de marinerte torsketerningene, og deretter spinat og vannkastanjer i skiver.Kok opp og ha i rekene rett før servering.
  • Server suppen med friske urter på toppen om du har.