Foto: Synøve Dreyer
Hvitvinsdampet torsk med safransaus
Hvitvin, safran og sitron gir denne sausen en spennende smak. Server torsken i sausen med poteter, sukkererter eller andre gode grønnsaker. Dette er en oppskrift for de hyggelige stunder.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 70 °C.
Skjær torsken i porsjonsstykker, dryss med salt og la dem ligge i ca. 20 minutter.
Skyll av saltet i kaldt vann og tørk med tørkepapir.
Kok opp vann, hvitvin og saft fra sitron, og ha i torskestykkene.
La fisken trekke i ca. 7 minutter.
Ta stykkene opp, legg dem på et fat, dekk med aluminiumsfolie og hold varm i stekeovnen.
Ta vare på kokekraften.
Saus
Sil kokekraften, tilsett kremfløte og kok sausen inn til den tykner, 5-7 minutter.
Rør inn safran og smak til med salt.
Server torsken i sausen med poteter og sukkererter ved siden av.