Kremet grønnsakssuppe med reker, laks og torsk
Dette er en fyldig suppe basert på grønnsaker som moses. Denne suppebasisen kan lages på forhånd så det bare er å koke opp og tilsette laks, torsk og reker.
Fremgangsmåte
- Skjær torsk og laks i biter og dryss over litt salt og pepper.
- Finhakk sjalottløk og hvitløk.
- Skjær purre i ringer, og skrell og skjær potet og gulrot i terninger.
- Surr sjalottløk, hvitløk, purre, potet og gulrot i rapsolje til løken blir blank.
- Tilsett grønnsaksbuljong og kok i 10 minutter.
- Tilsett kremfløte og kok videre i 5 minutter.
- Mos til en jevn suppe med en håndmoser eller stavmikser.
- Smak til med salt, pepper og hvitvinseddik.
- Legg fiskebitene og ertene i suppen, og kok opp.
- La suppen trekke i noen minutter.
- Ha rekene i suppe rett før servering.
- Server suppen straks.