Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
40-50 min

Ovnsbakt torsk med bacon og snittebønnestuing

Dette er oppskriften på et lite festmåltid med torsk. Med bacon, snittebønnestuing og poteter som tilbehør kan det ikke gå galt. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær torsken i porsjonsstykker, dryss med salt og la dem ligge i ca. 10 minutter.

  • Skyll saltet av torsken og tørk den godt.

  • Legg fiskestykkene med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir, og pensle lett med olje.

  • Bak midt i stekeovnen til fisken er gjennomkokt, ca. 6 minutter.

  • Stek bacon sprøtt i tørr stekepanne.

Snittebønnestuing

  • Rens og skjær snittebønnene i fine strimler, og kok dem knapt møre i vann.

  • Pisk sammen kremfløte og hvetemel, og bland jevningen i kokevannet med snittebønnene.

  • La stuingen koke videre i ca. 4 minutter.

  • Smak til med salt og pepper.

Server torsken med bacon, snittebønnestuing og poteter.