Ovnsbakt torsk med krydret paprikasalat
Torsk med asiatiske smaker går godt sammen. Her er det tilbehøret som gir smak og farge.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 200 °C.
Dryss salt over torsken og la den ligge i 10 minutter.
Skyll av saltet i kaldt vann, tørk fisken lett med et tørkepapir, og skjær den i porsjonsstykker.
Legg torskestykkene med skinnsiden ned på et stekebrett dekket med bakepapir.
Fordel smør over stykkene, og stek midt i stekeovnen til dem er gjennomstekte, 6-8 minutter.
Paprikasalat
Skru stekeovnen opp til 225 °C.
Del paprika i to og legg dem med skinnsiden ned på et stekebrett dekket med bakepapir.
Stek paprika i stekeovnen til skinnet bobler og blir brunflekket.
Ta dem ut, avkjøl og trekk av skinnet, og skjær paprikakjøttet i grove strimler.
Rens chili for frø og skillevegger, og finhakk.
Skjær sitrongress i fine strimer og press saften av lime.
Bland chili, sitrongress, limesaft og sukker, og rør til sukkeret går i oppløsning.
Rør inn soyasaus og hell det over paprikastrimlene.
Server ovnsbakt torsk med paprikasalat.