Ovnsbakt torsk med krydret paprikasalat

Ovnsbakt torsk med krydret paprikasalat

Torsk med asiatiske smaker går godt sammen. Her er det tilbehøret som gir smak og farge.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Gi din vurdering 1 5 3

Ingredienser

Antall porsjoner

Paprikasalat

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Dryss salt over torsken og la den ligge i 10 minutter.

  • Skyll av saltet i kaldt vann, tørk fisken lett med et tørkepapir, og skjær den i porsjonsstykker.

  • Legg torskestykkene med skinnsiden ned på et stekebrett dekket med bakepapir.

  • Fordel smør over stykkene, og stek midt i stekeovnen til dem er gjennomstekte, 6-8 minutter.

Paprikasalat

  • Skru stekeovnen opp til 225 °C.

  • Del paprika i to og legg dem med skinnsiden ned på et stekebrett dekket med bakepapir.

  • Stek paprika i stekeovnen til skinnet bobler og blir brunflekket.

  • Ta dem ut, avkjøl og trekk av skinnet, og skjær paprikakjøttet i grove strimler.

  • Rens chili for frø og skillevegger, og finhakk.

  • Skjær sitrongress i fine strimer og press saften av lime.

  • Bland chili, sitrongress, limesaft og sukker, og rør til sukkeret går i oppløsning.

  • Rør inn soyasaus og hell det over paprikastrimlene.

Server ovnsbakt torsk med paprikasalat.