Panert torsk med ovnsstekte poteter
For å få en sprø og god skorpe på fisken, kan du panere den. Smaker utrolig godt sammen med poteter stekt i ovn og en frisk grønn salat. Kan fort bli barnas favorittmiddag!
Fremgangsmåte
Ovnsstekte poteter
- Sett stekeovnen på 225 °C.
- Vask potetene med skallet på og skjær i båter.
- Vend potetbåtene i en blanding av olivenolje, timian, finhakket hvitløk, salt og pepper, og legg i en ildfast form eller langpanne.
- Stek potetene i stekeovnen i ca. 30 minutter, eller til de er gyllenbrune og
- gjennomstekte. Vend på dem et par ganger under stekingen.
Panert torsk
- Skjær torsken i biter på ca. 5x3 cm.
- Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.
- Pisk sammen egg i en annen vid skål.
- Ha griljermelet i en tredje vid skål.
- Vend torsken først i melblandingen, deretter i egg og til slutt i griljermelet.
- Stek torsken i flytende margarin på varm stekepanne i ca. 4 minutter på hver side.
- Server panert torsk med ovnsstekte poteter, salat og tomatsalsa.
Hvis du vil fritere fisken
- Varm olje i en stål- eller jernkjele. Oljen skal holde 180 °C ved fritering. den er passe varm når en brødterning blir brun på 1 minutt.
- Friter fisken gyllen i den varme oljen i 3-5 minutter. Husk å ikke steke for mye fisk av gangen, da vil oljen bli nedkjølt.