Rød currysuppe med torsk og reker
Denne røde currysuppen med fisk og reker er inspirert av asiatiske smaker - og er elsket av både voksne og barn. Denne oppskriften var med på å vinne finalen av kokkekonkurransen Godfiskfamilien.
Fremgangsmåte
- Kok opp kraft og kokosmelk.
- Kok ris.
- Knus sitrongress, kutt galangal i store biter og ha oppi suppen sammen med limeblader.
- La suppen stå og forsiktig trekke mens du kutter resten av grønnsakene i tynne, 2-3 cm lange stilker/skiver.
- Sil av suppen, smak til med kurrypaste, lime og eventuelt fiskesaus.
- Kutt fisken i fire like deler, ta av noen øser med suppe og la fisken trekke i suppen noen minutter til den begynner å skive seg
- I serveringsskålen legger du opp fisken, reker og så grønnsakene i et lite tårn midt i skålen. Hell over rykende varm suppe. Topp med hakket korriander og vårløk. Server med ris på siden