Gå til hovedinnhold
Foto: Bent Raanes Sørensen
20-30 min

Salat med flaket torsk, bacon og bønner

Om du har fiskerester igjen fra middagen i går kan du bruke dem i en god salat. Denne oppskriften er enkel og god. Med focaccia ved siden av har du en fin lunsj.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Del fisken i litt mindre stykker og kok i lettsaltet vann i ca. 5 minutter.

  • Stek baconskivene sprø og gylne i tørr stekepanne.

  • Vask salaten og tørk den godt. 

  • Skjær agurk i tynne staver, og reddik i tynne skiver. 

  • Skyll kidneybønnene i kaldt vann og la de renne godt av seg. 

  • Bland alle grønnsakene i en salatbolle eller fordel dem på tallerkener.

  • Flak fisken og ha over salaten sammen med bacon, og drypp over olivenolje. 

  • Dryss over litt flaksalt og nykvernet sort pepper.

Server med focaccia.