Tonkatsu med torsk
La deg inspirere av det japanske kjøkkenet og lag en spennende variant av tonkatsu med torsk. Denne oppskriften er en av finalistene i "Godfisk-klassen", en kokkekonkurranse for elever i forbindelse med Bergen matfestival.
Fremgangsmåte
- Del fiskefileten i fire biter. Legg den første biten på et skjærebrett og dekk med bakepapir. Bank så ut hvert stykke med en hammer til fisken er ca. 1 cm tykk. Gjør det samme med alle fiskestykkene.
- For å panere fisken, ha mel og salt i en bolle og miks. Knekk de egg i en annen bolle og pisk sammen. Ha panko og togarashi i en tredje bolle og miks.
- Paner fiskestykkene et og et etter hverandre i følgende orden: Dekk med et tynt lag mel, så i egg, så i panko.
- Miks alle ingrediensene til sausen i en bolle med visp.
- For den japanske remuladen, kutter du ingefæren og sylteagurken fint. Miks deretter sammen med øvrige ingredienser i en bolle.
- Vask salaten i kaldt vann og tørk.
- Skjær av endene på agurken og kutt den i to på langs. Skjær den etterpå i brede skiver med en ostehøvel.
- Rist loffen i brødrister
- For å steke fisken, dekk bunnen av en stekepanne med rapsolje, ca 1 cm opp. Varm opp oljen langsomt til den er vannliknende i tekstur. Stek fisken i 2 minutter på hver side.
- Sett sammen sandwichen på følgende måte: Loff, remulade, agurk, fisk, salat, remulade, loff. Kutt sandwichen i to på langs før servering. Server med tonkatsusausen i en bolle ved siden for å dyppe sandwichen i.