Torsk med kinesisk fem-krydder
Denne oppskriften er hentet fra Kina, og vil virkelig gi deg følelsen av å stå i det kinesiske kjøkkenet. Her er torsk woket med gode smaker, og servert med ris.
Fremgangsmåte
- Skjær torsken i fingertykke stykker og dryss med maisennamel, salt og kinesisk fem-krydder.
- Varm opp maisolje i en wok til den akkurat ryker.
- Ha i halvparten av fiskestykkene og stek dem i ca. 1 minutt på hver side.
- Legg stykkene over på et tørkepapir, og stek resten av fisken på samme måte.
- Hold fisken varm.
Saus
- Finhakk hvitløk og ingefær, og skjær vårløk i 1 cm store biter.
- Tørk woken, ha i litt maisolje og stek hvitløk, ingefær og vårløk i 2 minutter.
- Ha i sherry og soyasaus, og la det hele surre i 3 minutter.
- Sett ned varmen og tilsett kinesisk fem-krydder.
- Jevne sausen med maisennamel utrørt i kaldt vann, og kok opp. Det kan hende du ikke trenger all jevningen, her må du prøve deg frem.
- Server torsken med sausen og jasminris. Dryss over sesamfrø.