Torsk Sayadieh
Sayadieh er en tradisjonell rett som stammer fra Emiratene. La deg imponere av alle de gode smakene du finner i denne oppskriften.
Fremgangsmåte
Dryss salt over torsken.
Stek torsken i en stekepanne med rapsolje i, med skinnsiden ned til den har fått en gyllen farge. Snu den og stek videre til den er nesten gjennomstekt.
Fjern skinnet av torsken og flak den i mindre stykker.
Tilbehør
Fres mandelflak og pinjekjerner i rapsolje i en stekepanne, til dem har fått en gyllenbrun farge.
Ha nøttene på et tørkepapir så fettet får renne av seg, og dryss over litt salt.
Skjær løk i strimler og fres det i en vid kasserolle til den har fått en gyllen farge. Ta ut halvparten av løken og sett til side, dette skal brukes som garnityr.
Tilsett krydder, kanelstang, fiskekraft og ris.
La det trekke under lokk på lav varme i 25 minutter. Risen skal være ferdigkokt og væsken trukket inn.
Smak til med salt
Server torsk og ris toppet med stekt løk, pinjekjerner og mandelflak drysset. Pynt gjerne med friske urter og limebåter hvis du har.
Tips: Fiskekraft kan erstattes med fiskebuljong.