Torskebolinhos

Bolinhos kan lages av så mye mer enn bare klippfisk. I denne oppskriften er de laget av torsk og bacon, og servert med hjemmelaget tartarsaus og tomatsalsa. Perfekt for tapas.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering

Ingredienser

Antall porsjoner

Tartarsaus

Salsa

Framgangsmåte

  • Kok potetene møre, skrell dem og mos med melk og smør til potetmos.

  • Kok torsken i vann i ca. 4 minutter, og avkjøl.

  • Skjær bacon i små terninger og sprøstek det i tørr stekepanne.

  • Bland sammen potetmos, torsk, baconterninger og finhakket bladpersille.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Lag runde boller og paner dem først i hvetemel, så i pisket egg, og til slutt i griljermel.

  • Stek bollene gylne i varm frityr eller i en kasserolle.

Tartarsaus

  • Rør eggeplomme sammen med sitronsaft, dijonsennep og presset hvitløk.

  • Spe med olje, litt om gangen, mens du rører hele tiden.

  • Rør inn hakket sylteagurk og kapers, og smak til med salt.

Salsa

  • Skjær soltørket tomat i tynne strimler og finhakk hvitløk, sjalottløk og chili.

  • Bland sammen alle ingrediensene til salsaen i en kasserolle og la det koke i ca. 20 minutter.

  • Smak til med salt, og litt sukker.

Server torskebolinhos med tartarsaus og salsa ved siden av.

Tips: Du kan også bruke ferdig dippsaus om du ikke vil lage din egen.