Torskebolinhos
Bolinhos kan lages av så mye mer enn bare klippfisk. I denne oppskriften er de laget av torsk og bacon, og servert med hjemmelaget tartarsaus og tomatsalsa. Perfekt for tapas.
Fremgangsmåte
Kok potetene møre, skrell dem og mos med melk og smør til potetmos.
Kok torsken i vann i ca. 4 minutter, og avkjøl.
Skjær bacon i små terninger og sprøstek det i tørr stekepanne.
Bland sammen potetmos, torsk, baconterninger og finhakket bladpersille.
Smak til med salt og pepper.
Lag runde boller og paner dem først i hvetemel, så i pisket egg, og til slutt i griljermel.
Stek bollene gylne i varm frityr eller i en kasserolle.
Tartarsaus
Rør eggeplomme sammen med sitronsaft, dijonsennep og presset hvitløk.
Spe med olje, litt om gangen, mens du rører hele tiden.
Rør inn hakket sylteagurk og kapers, og smak til med salt.
Salsa
Skjær soltørket tomat i tynne strimler og finhakk hvitløk, sjalottløk og chili.
Bland sammen alle ingrediensene til salsaen i en kasserolle og la det koke i ca. 20 minutter.
Smak til med salt, og litt sukker.
Server torskebolinhos med tartarsaus og salsa ved siden av.
Tips: Du kan også bruke ferdig dippsaus om du ikke vil lage din egen.