Gå til hovedinnhold
Foto: Aina Hole
30-40 min

Friterte torskekaker med ertepuré

Til denne oppskriften har vi hentet inspirasjon fra Englands tradisjonelle fish'n chips. Denne versjonen har ertepuré og sitronbåter som tilbehør. Hvis du vil imponere på neste tapas-kveld er dette en perfekt rett! 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Kok potet.
  • Skjær fisken i litt mindre biter og ha den i en food prosessor sammen med saltet. Kjør sammen til en jevn deig.
  • Mos kokt potet og finhakk purre og persille. Ha dette sammen med melk i food prosessoren og kjør til en jevn farse.
  • Smak til med salt og pepper.

Ertepuré

  • Kok ertene møre, hell av vannet og bland sammen med finhakket mynte og resten av ingrediensene.
  • Kjør til en puré med stavmikser, og smak til med salt og pepper.

Tempurarøre

  • Hell øl i en bolle og rør inn hvetemelet til en tykk, glatt røre. For at tempuraen skal blir sprø og luftig, er det best å bruke røren med en gang.
  • Varm opp olje i en stor gryte eller bruk en frityrkoker.
  • Bruk en skje til å forme små kaker. Ha dem over i tempurarøren og sørg for at de er godt dekket. Bruk en gaffel og løft dem over i den varme oljen.
  • Friter til de er gylne på alle kanter. Ta torskekakene opp og la de renne av seg på tørkepapir.
  • Server de friterte torskekakene med ertepuré og sitronskiver.