Friterte torskekaker med ertepuré

Til denne oppskriften har vi hentet inspirasjon fra Englands tradisjonelle fish ´n chips. Denne versjonen har ertepuré og sitronbåter som tilbehør.

Vanskelighetsgrad Middels
Gi din vurdering 1 5 3,6

Ingredienser

Antall porsjoner

Tempura batter

Ertepuré

Serveres med

Framgangsmåte

  • Kok potet.

  • Skjær fisken i litt mindre biter og ha den i en food prosessor sammen med saltet. Kjør sammen til en jevn deig. 

  • Mos kokt potet og finhakk purre og persille. Ha dette sammen med melk i food prosessoren og kjør til en jevn farse.

  • Smak til med salt og pepper.

Ertepuré

  • Kok ertene møre, hell av vannet og bland sammen med finhakket mynte og resten av ingrediensene. 

  • Kjør til en puré med stavmikser, og smak til med salt og pepper.

Tempurarøre

  • Hell øl i en bolle og rør inn hvetemelet til en tykk, glatt røre. For at tempuraen skal blir sprø og luftig, er det best å bruke røren med en gang.

  • Varm opp olje i en stor gryte eller bruk en frityrkoker. 

  • Bruk en skje til å forme små kaker. Ha dem over i tempurarøren og sørg for at de er godt dekket. Bruk en gaffel og løft dem over i den varme oljen. 

  • Friter til de er gylne på alle kanter. Ta torskekakene opp og la de renne av seg på tørkepapir.

Server de friterte torskekakene med ertepuré og sitronskiver.