Gå til hovedinnhold
Foto: Jan-Petter Westermann
50-60 min

Uramaki med torsk og chilimajones

Den norske favorittfisken gjør seg utmerket sammen med myk avokado rullet inn i en saftig makirull. Dypp den i en hjemmelaget chilimajones og nyt en liten bit ren fiskelykke.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.

  • Avkjøl marinaden før bruk.

  • Kok ris slik framgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.

  • Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor fram med litt om gangen.

  • Avkjøl risen i romtemperatur.

  • Skjær fisk og grønnsakene i strimler på ca. 1 cm i tykkelse. Dryss litt salt og pepper på torsken.

  • Del noriarket i to.

  • Dekk bambusmatten med plastfolie.

  • Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.

  • Legg et halvt noriark på bambusmatten med den ruglete siden opp, fordel et lag ris utover hele arket og snu slik at risen ligger ned.

  • Fordel torsk og grønnsaker langs den nederste kanten av arket, og stryk litt wasabi over fiskestrimlen.

  • Rull sammen.

  • Skjær hver rull i to, og så videre i to og to til du har fått 8 biter.

Chilimajones

  • Rør sammen eggeplomme og sennep, og spe så med litt rapsolje om gangen til det blir en jevn, tykk majones.

  • Hardkok egg, rens og hakk i små terninger.

  • Finhakk sylteagurk, kapers, koriander og chili, og bland i majonesen sammen med egg.

  • Rør inn chilipasta og saften av sitron. 

  • Smak til med salt og pepper.

  • Rør til slutt inn crème fraîche.

Server sushibitene med majonesen som dipp.