Gå til hovedinnhold
Foto: Alf Børjesson
Cooking time50-60 min
Difficulty levelMiddels
Vurdering4/5

Stekt uer med frikassé av kantareller

Uer er en utrolig god fisk, og smaker desto bedre med en kantarellfrikassé med persille. Server kokte poteter som tilbehør.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skrap skjellene av ueren med en skarp kniv.
  • Skyll og tørk filetene godt med tørkepapir.
  • Dryss fisken med salt og pepper, og brun den i olivenolje på begge sider.
  • Skru ned varmen, tilsett smør og stek fisken ferdig, 1-2 minutter på hver side.

Frikassé

  • Rens og skjær kantareller i biter, og finhakk sjalottløk og hvitløk.
  • Stek kantareller gylne i olje, tilsett smør, sjalottløk og hvitløk, og la surre i noen minutter.
  • Hell på matfløte og la den koke inn til det halve.
  • Smak til med saften av sitron, salt og pepper.
  • Rør inn hakket persille rett før servering.
  • Server ueren med kantarellfrikasséen og kokte poteter.